Telederma
Elérhetőségek Telederma
Szolgáltatások
Egészségpénztárak
Árlista
Akciók
Tlederma
Telederma
Szolgáltatások Telederma
Telederma

Gyermekbőrgyógyászat:

  • újszülött kori, csecsemőkori bőrbetegségek , kisgyermek és tinédzserkorúak kezelése:
  • vírusos szemölcsök fájdalommentes eltávolítása felületi vagy fagyasztásos érzéstelenítéssel („közönséges”, „lapos” és „uszodaszemölcs" arcon, kézen, talpon és a törzs egyéb részein),
  • fertőző bőrbetegségek ( gombák, baktériumok, vírusok) okozta bőrtünetek kezelése
  • különböző gyermekkori ekzemák kezelése, allergiás  eredetű gyermekbőrbetegségek kezelése , allergiatesztek végzése,
  • gyermekkori speciális anyajegyek ellenőrzése (festékes és éreredetű)
  • csecsemő és gyermekkorban előforduló egyéb bőrgyógyászati megbetegedések kezelései

 

Felnőtt  általános bőrgyógyászat

Fertőző bőrbetegségek:

vírusos, gombás, és baktériumok okozta bőrtünetek gyógyítása:

(víruskiütés, vírusos szemölcsök bőrön és a nemi részen, herpesz, övsömör, hajas fejbőr és test gombás fertőzései, „napgomba”, hajlati gombásodások, ótvar, tályog, szőrtüsző gyulladások kezelése)

 

 

Pattanásos bőr teljes körű kezelé

se: mélytisztítás, gyulladt, fájdalmas csomók, nehezen eltávolítható  faggyú, mitesszer kiürítése felületi érzéstelenítéssel, arctisztítás tanácsadás, gyógyszeres és helyi kezelés kúraszerűen, esetleges maradandó elváltozások, hegek, csomók utókezelése mélyhámlasztásos módszerrel , laserterápiával, fagyasztással.

 

Orvosi szépítés:

bőrfiatalítás, mélyhámlasztás gyümölcssavas illetve mikrodermabráziós módszerrel: a bőr felső rétegének csiszolása fiatalabb, üdébb bőr újdonképződését idézi elő. Az arc, nyak, dekoltázs, kéz apró ráncai, pigmentfoltjai, felszíni egyenetlenségei (műtét utáni vagy acnés hegek) eltűnnek, fiatalossá, símává válik a kezelt bőrterület. A gépi csiszolás mellett természetes alapanyagú nagy koncentrációjú orvosi mélyhámlasztás (peeling) is végezhető, kiegészítő bőrfiatalító  és pigmenteltávolító helyi  utókezeléssel.

Botox kezelés: mimikai ráncok eltüntetésére alkalmas módszer apró injekciókkal juttatjuk be a hatóanyagot a mimkai izmokba. Alkalmas területek: homlok, szemöldök közötti ráncok, szarkalábak, felső ajak feletti ráncok.

A Botox fokozott izzadás megszüntetésére szintén hatékony, hónalj, tenyéri-talpi területen.

 

 

ráncfeltöltés, fájdalommentes ajakfeltöltés: az arc kisebb-nagyobb ráncaiba adott töltőanyagok a legjobb minőségűek, érzéstelenítésben bejuttathatók injekciós módszerrel a ráncok redőibe. Az arc, homlok, ajak, ajakzug, szem körüli ráncok tölthetők. Kiválasztható  a gyorsabban felszívódó, és tartós, lassabban felszívódó, valamint természetes és szintetikus feltöltőanyagok  széles skálájából az igénynek legmegfelelőbb.

mezoterápia: apró, a bőr alá adott mikroinjekciók segítségével, többszöri alkalommal végzett kezelések. A következő kúrákra alkalmas: bőrfiatalítás, bőrfrissítés arcon, nyakon dekoltázson a bőr üdeségét előidéző természetes alapanyagokkal, kúraszerűen. Zsírmobilizálás kisebb területeken : has, tompor, comb, térdkalács alatti, toka és egyéb szigetszerűen felszaporodott zsírpárnák csökkentése, eltüntetése, zsírleszívás utáni kisebb egyenetlenségek korrigálása. Különböző injekciós keverékekkel bőrfeszesítés, cellulitis kezelésére, valamint hajhullás megállítására is van lehetőség.

 hegkezelés: mélyhámlasztással, mikrodermabrázióval, fagyasztásos módszerrel, Dermo Jet (injekciós), és  lágylézer kezeléssel a besüppedő és kiemelkedő esztétikai problémát okozó hegek jelentősen csökkenthetők, eltüntethetők.

 

krioterápia ( fagyasztás): hegek kezelése, szemölcsök eltávolítása, felszínes bőrdaganatok,  daganat előtti állapotok, ér eredetű anyajegyek kezelése különböző  erősségű és hatóanyagtartalmú fagyasztó anyagokkal.

laserterápia: hegek, striák, rozáceás bőr  (rosacea)kezelése,  herpesz és övsömör kezelése, sebgyógyulás  fokozása, fekélyek, hámhiányok begyógyítása softlaserrel. Modern frakcionált Co2 laserrel  arcfiatalítás, apró, besüppedt hegek kiemelése lehetséges, valamint bőrkinövések eltávolítása a legnagyobb esztétikai elvárásoknak megfelelően. A legújabb dióda laserrel, hajszálerek, seprűvénák, éranyajegyek, pigmentfoltok és szarunövedékek távolíthatók el maradványtünetek nélkül.

pigment rendellenességek kezelése: szeplő és túlzottan pigmentált foltok, valamint pigmenthiányos  bőr kezelése.

Anyajegyek  ellenőrzése:

Bőrkinövések, bőrdaganatok diagnosztizálása, eltávolítása. fényvédelmi tanácsadás: a születéskor meglévő és a túlzott napozás hatására kialakuló anyajegyek és más típusú anyajegyek elkülönítése szakorvosi feladat. A bőrgyógyászati optikai eszközzel megállapítható, hogy melyik anyajegy veszélyes, esetlegesen  eltávolításra érdemes, és melyik egyáltalán nem problémás. Ezt bőrgyógyásznak kell eldöntenie. A részletes dokumentáció alapján az anyajegyek változásai évről évre megfigyelhetőek. Kérésre digitálisan is tárolható a látott kép.

Emellett napozási szokásokkal, fényvédőkkel kapcsolatos tanácsadásra is sor kerül.

Bőrsebészet:

szemölcsök fájdalommentes elektrosebészeti, vagy fagyasztásos eltávolítása, kötőszöveti növedékek és más eredetű bőrkinövések,  anyajegyek, bőrdaganatok eltávolítása elektrosebészeti és kimetszéses módszerel. Szövettani  vizsgálat és plasztikai sebészeti háttér adott. Körömágy gyulladások, rendellenes körömlenövések kezelése.

 

Keringési zavarok kezelése, veprűvénák, lábszárfekély:

seprűvénák eltüntetése injekciós módszerrel: apró injekció hatására a kisebb visszerekben gyulladás zajlik le, melyek  kompressziós utókezelés ( fáslizás, majd kompressziós harisnya) hatására összetapadnak, elzáródnak és felszívódnak. Ez a módszer a szklerotizáció. Szép kozmetikai eredmény, nem terheli meg a szervezetet, gyakorlatilag fájdalommentes, korlátlanul ismételhető, mellékhatások és szövődmények igen ritkák. A kozmetikai hibát okozó felületes visszerek, seprűvénák, hálózatos vénák kezelhetők ezzel a módszerrel. Nagyobb visszerek konzervatív kezelése is lehetséges . Az arc apró hajszálerei elektrosebészeti mórdszerrel nyom nélkül eltüntethetőek.

sebek hámosítása, lábszárfekélyek  begyógyítása. A modern sebkezelés alapelvein nyugvó komplex kezelés belső érerősítéssel, sebtisztítással, sarjasztással, hámosítással és kompressziós kezeléssel.

Allergiás eredetű bőrbetegségek kezelése, vegyi anyagok allergológiai tesztelése (epicutan teszt): provokációs reakció a hátra tett  tapaszok segítségével.Nálunk 75 féle vegyi anyag vizsgálható fájdalommentesen, melyek között illatanyagok, illóolajok, fémek, tartósítószerek, gumi alapanyagok, vivőanyagok szerepelnek. A vizsgálat végén a kimutatott allergiás reakciónak megfelelő, az adott vegyi anyagot  tartalmazó anyagok listáját a páciens kézbe kapja.

fogászati fémallergia vizsgálat: a fogászatban használt speciális fém-műanyag alkotórészek tesztelése is kivitelezhető, ezáltal kiválaszthatóak  az allergiás szövődményt nem okozó tömőanyagok, implantátumok.

Haj, szőrzet, köröm megbetegedések:

hajproblémák, hajhullás,   foltos hajhullás  valamint kivizsgálása, hajzsírosodás kezelése, a hajas fejbőr problémái; pikkelysömör, seborrhoea, hajas fejbőr jóindulatú szemölcseinek vizsgálata. Szőrzet  rendellenességei ( erős, vagy ritka szőrnövekedés) kezelése.

körömbetegségek, körömgomba kezelése: körömdeformitások kezelése, gombás köröm gyógyszeres kúra előtti tenyésztéses vizsgálata, mely során a gombafaj kimutatható. Rezisztencia vizsgálat során eldönthető, hogy  mely gyógyszer a leghatékonyabb az adott páciens esetében a kezelésre. Körömágy gyulladás gyógyszeres és sebészi kezelése, körömszélek  és teljes körömlevétel.

 

Bioterápia:

speciális természetes alapanyagú hatóanyagokkal: pikkelysömör, ekzema, egyes immunológiai eredetű bőrtünetek, hajhullás, vírusos szemölcsök elleni immunstimuláció, allergia (pollen és vegyi anyag), fényérzékenység, fájdalmas visszértágulatok kezelhetőek kúraszerűen, melyek csecsemőkorban és terhességben is alkalmazhatóak a hatóanyagok temészetes volta miatt. Nem halmozódnak fel a szervezetben, mert elővitamin jellegűek, és csak annyit készít el belőle a szervezet, amennyire szükség van.

Fényérzékenység kezelése: az antioxidánsok segítik a bőr ellenállását, a „napallergia” kialakulását csökkentik, a fény által okozott DNS károsítás is csökkenthető.

Telederma
Telederma